Ważne linki
Menu na urządzeniach mobilnych
KGW
Konkurs kulinarny dla Kół Gospodyń Wiejskich „Jabłkowa pokusa”
Polskie jabłka to nie tylko pyszne owoce, które idealnie nadają się do przygotowania różnorodnych potraw, ale także istotny element polskiej tradycji kulinarnej.
Ze względu na swoją wyjątkową jakość i smak, polskie jabłka są doceniane przez kucharzy i smakoszy na całym świecie. Bogate w składniki odżywcze, witaminy i błonnik, są doskonałym dodatkiem do sałatek, deserów i innych dań. Bez wątpienia polskie jabłka są jednym z najlepszych produktów, jakie oferuje nasza kuchnia i powinny być obecne w każdym domu.
Fundacja Krajowej Grupy Spożywczej S.A. „Pomaganie krzepi” serdecznie zaprasza Koła Gospodyń Wiejskich do udziału konkursie kulinarnym pn. „Jabłkowa pokusa”! To doskonała okazja, aby zaprezentować swoje kulinarne umiejętności i podzielić się regionalnymi przepisami z innymi. Konkurs skierowany jest do Kół Gospodyń Wiejskich zarejestrowanych w Krajowym Rejestrze KGW.
Co należy zrobić, aby wziąć udział w Konkursie kulinarnym?
Etap I - polega na przesłaniu przez Koło Gospodyń Wiejskich przepisu autorskiego dania, którego jednym z głównych składników jest jabłko. Zgłoszenia konkursowe należy przesłać poprzez generator wniosków (www.pomaganie-krzepi.pl/generator) do dnia 4 czerwca o godz. 23:59.
Do drugiego etapu zostanie zaproszonych 24 Kół Gospodyń Wiejskich.
Etap 2 - polega na przygotowaniu (z możliwością podgrzania/wykończenia dania w Akademii Kulinarnej Studio A w Toruniu)
i zaprezentowaniu przed Komisją konkursową dania, do którego przepis został przesłany w Etapie I.
Drugi etap Konkursu odbędzie się w dniu 7 lipca 2023 r. w Akademii Kulinarnej Studio A w Toruniu.
Na uczestników II Etapu Konkursu czekają cenne nagrody rzeczowe i wiele pozytywnych emocji podczas wspólnego gotowania już 7 lipca w Toruniu! Drogie Członkinie KGW, nie czekajcie dłużej i zgłaszajcie swoje przepisy na „jabłkową pokusę” już dziś! To będzie wyjątkowe doświadczenie, które na długo zostanie w Waszej pamięci!
Regulamin Konkursu dostępny poniżej: